Tillbaka

GÄSTBLOGG: Isär eller ihop?

2016-02-08

Jag håller på med den totala konsekvenslistan. För sent eller försent? Såvida eller så vida? Stan eller staden?

Om alla därifrån är hopskrivna bör väl alla härifrån också vara det? Måste man ha sade om man har ned? För att ned och sa kanske skär sig i stil?

Skall? Nä.

Det känns som om jag håller på att bli tokig. Nej, jag har redan blivit det.

Jag drömmer om luta sig bakåt och böja sig framåt. Men om man lutar sig framåt då? Om jag faktiskt lutar mig framåt får jag inte skriva det då?

Svenskan har inte possessiva pronomen på (eller heter det vid?) kroppsdelar. Jag stryker min hand, hans knä, hennes huvud.

Spotityradion står på antingen Arvo Pärt eller Talk Talk. Jag är bortom trötthet. Eller är det snyggare att skriva förtvivlat trött? Kanske jag är trött blir bäst. Förenkla.

Jag ser på Vinterstudion. Tre kvinnor står på prispallen, jag att tror de är i Österrike. Två av dem har stora ostar vid sina fötter, nej FÖTTERNA, vi har inte possessiva pronomen … (mellanslag innan/före punkt punkt punkt) två av dem har stora ostar vid fötterna. Jag stirrar (eller tittar, eller kanske glor?) på den tredje kvinnan. Han frågar vad jag stirrar på. Jag kollar om det bara är ettan och tvåan som har fått ost, är det inte lite … Jo, säger han, KONSEKVENSEN MUSS SEIN!

Lutar eller böjer de sig framåt när de tar emot medaljen? Jag drömmer om att jag lutar mig framåt.

Nu är jag så trött att vi bestämt oss för att trycka böckerna på toapapper så det inte är total waste iaf. I alla fall eller iallafall? Inte iaf i alla fall? Isär eller ihop. Ihop eller isär. Pappret eller papperet. Sök ersätt.

Snart går jag ner till centrum och köper trisslotter för tusen kronor. Eller heter det ettusen kronor? Eller ett tusen kronor?

Jag böjer mig bakåt.