Tillbaka

GÄSTBLOGG: Svensk romance är det nya svarta

2016-04-22

Nordin Agencys Anna Frankl är på plats i Berlin. Nu ska hon gå på romancemässa!

Framme i Berlin och vi bor i världens mysigaste stadsdel där det finns allt från vegetariska caféer till konst- och kulturfik. Har onekligen hamnat i ”hipster central” och jag känner mig som hemma. Dessvärre tror jag inte det blir tillfälle att riktigt uppleva staden denna gång. Måste förbereda mig inför en panel om internationell romance som jag ska delta i i morgon. Bara jag och massa anglosaxer, så det blir till att REPRESENT. Svensk romance är det nya svarta. Sedan vill jag gå på en workshop om agenter, författare och lektörer. Klart det går att lära sig mer om sitt eget yrke. Älskar att få nya idéer från andra som jobbar med samma sak. Dessutom blir det spännande att få höra allt ur en romancevinkel. Det är ju ändå världens mest säljande genre vilket innebär att romanceförfattare, -agenter och -lektörer vet vad folk vill ha. Vilket, som jag nämnde i förra inlägget, är vad mitt jobb går ut på, att para ihop människor med böcker.

Resan hit gick förvånansvärt bra, trots att jag glömde passet hemma i byrålådan. Något jag så klart upptäcker mer än halvvägs till flygplatsen. Fick helt sonika kapa taxin och tvinga chauffören att köra mig till polisen på Arlanda för att göra provisoriskt pass. Väl framme berättar de att mitt riktiga pass måste spärras om jag vill göra ett tillfälligt. Vaddå spärra?! Nästan skriker jag. Det är ju sprillans nytt! Har bara lyckats använda det en enda gång. Nya regler, gör man provisoriskt pass ryker det gamla. Men, säger den snälla polisen, jag tror inte du behöver nått pass om du ska till Tyskland. Min rekommendation, fortsätter hon, är att du kollar med in-checkningspersonalen på SAS. Om de säger att det är lugnt så ska det vara det. Så, what the heck, jag chansar, vinna eller försvinna.

Som ni märker var det alltså inga problem att komma hit, men frågan är om jag kommer hem. Finns inte så mycket att göra åt saken nu och har dessutom blivit lovad av sambon att han och passet kommer och hämtar mig ifall det blir problem. Klart han vill åka till Berlin, här är ju kanon!