Tillbaka

GÄSTBLOGG: Vad vore vi utan trams?

2016-06-16

Kreativitetsforskaren Samuel West, vid Lunds universitet, har i sin forskning kommit fram till att kreativitet på arbetsplatsen ökar av trams. 

För att vara kreativ på arbetet är det viktigt att ha en lekfull inställning till det man gör. Är arbetsplatsen öppen för trams och flams finns där också en större mottaglighet att presentera och genomföra lite galna och idiotiska idéer. 

Det känns så skönt att det finns forskning som visar att trams är bra. Vi tar absolut vårt arbete på stort allvar och vi har planer och strategier för hur vi vill att butiken och vårt arbete ska utvecklas men vi behöver få ”leka”, tramsa och flamsa med varandra för att trivas och för att våga säga vad vi tycker och tänker.  

Vad vore vi utan trams?  Vi hade inte haft en egen monter på Bokmässan. Vi hade antagligen inte lagt upp hälften av alla våra statusuppdateringar på Facebook och vi skulle definitivt inte ha klätt ut oss till Pippi eller haft på oss våra tyska hårprydnader (eller ens kommit på tanken att köpa dem) om vi inte flamsat lite. Som vår chef brukar säga: ”Det gör ingen ledsen”.

Så tack till Samuel West för att vi numer flamsar med gott samvete.