Tillbaka

Ta genast bort skiten!

2010-03-03
Jag läser just nu Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann på en läsplatta. Köpte boken via en nätbokhandel. Det är en rolig skröna men jag blir med jämna mellanrum extremt irritera...

Jag läser just nu Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann på en läsplatta. Köpte boken via en nätbokhandel. Det är en rolig skröna men jag blir med jämna mellanrum extremt irriterad vilket går ut över läsningen.

Något ljushuvud, förlåt, har bestämt att följande text:

Order: 1646052 2010-02-05 Butik:1. All kopiering, utöver för ditt privata bruk, och otillbörlig vidarespridning är förbjuden.

ska ligga på en egen sida mellan varje kapitel. Och Hundraåringen innehåller många kapitel! Så jag ser den där texten till förbannelse.

 

Vaffö gör di på dette vise? Om jag har köpt boken legalt, vilket jag har, så räcker det med att se texten en gång. Jag vet vad som gäller.

Om jag skulle läsa en av mig icke köpt version, en snodd version, eller en lånad version – inklusive läsplatta–, så vet jag också vad som gäller.

Så varför detta tjat? Blir jag mer medveten? NEJ!
Blir jag irriterad? JA!

Fast jag misstänker att den där skittexten, rent ut sagt, ligger där för att blidka gudarna. I och med att den ligger som den ligger tycker väl alla som bestämmer om det här att de gjort sitt.

Ja morsning så idiotiskt tänkt.
Ta genast bort skiten, lämna en stämpel kvar i början av boken. Det räcker.

Annars är själva läsningen på läsplatta en lätt osexig upplevelse. Inget som lockar mina sinnen precis. Men jag fortsätter, berättelsen är kul i alla fall.