Vårens Böcker 2023 Vuxen Facklitteratur Ylva Lindgren

Snällare bröd och bullar bakade med dinkel / Ordalaget

Sedan många år tillbaka arbetar jag som bagare och konditor och driver i dag min egen verksamhet. Under lång tid i branschen har jag arbetat med vitt, processat vetemjöl. Först senare kom jag i kontakt med dinkelmjöl och andra så kallade kulturvetesorter. Jag hade länge haft problem med en känslig mage. När jag bytte ut det vanliga vetemjölet mot dinkel kom jag – äntligen – tillrätta med mina besvär. Dinkelmjöl innehåller nämligen höga halter kostfibrer, mineraler och vitaminer och är snällt mot magen. I dag har jag bytt ut allt vetemjöl i mitt skafferi mot dinkelmjöl.

Vill du läsa vidare?

Teckna en digital prenumeration för att ta del av denna artikel och allt annat på Svb.se.

Helår Digitalt

1480 kr

Köpa

Prova på 2 månader

199 kr

Köpa

Powered by Labrador CMS