Tillbaka

Editor med fokus på digitalt content

Har du erfarenhet av digital content och vill arbeta i ljudboksvärlden? Trivs du med tanken att framtidens böcker utkommer som ”digital only”, och tycker att det är fantastiskt att bra historier snabbare kan nå ut till en bred läsarskara? Vill du dessutom vara en del av Nordens största digitala förlag? Kom då till oss på SAGA – ett nyskapande, internationellt förlag med utgivning på fler än 30 marknader med huvudkontor i centrala Köpenhamn.

Nu letar vi efter en person som är en fena på att analysera och använda användardata för att skräddarsy bästsäljande content som väcker såväl återförsäljares som lyssnarnas intresse. Personen kommer arbeta med att skapa bästsäljande material inom kommersiella genrer såsom deckare, spänning, historia, true crime, med flera. Utifrån data, topplistor, trender och daglig kontakt med återförsäljare utformas materialet gentemot primärt för den svenska marknaden. Samtidigt är ambitionen att skapa material som på sikt kan översättas och lanseras internationellt.

Arbetsuppgifter innefattar daglig kontakt med författare, återförsäljare (båda svenska och internationella) och andra samarbetspartners. Det material som skapas ska vara eftertraktat och väl utformat.  

Vi söker dig som:

*Har erfarenhet av att skapa content (litteratur, musik, journalism, film eller liknande), eller från mediebranschen i stort
*Är målmedveten och har ett öga för bästsäljande content
*Är självständig och har förmågan att bygga något från grunden
*Är uppsökande och kreativ med ett tydligt kommersiellt tänk
*Har god språkkänsla och är van att arbeta redaktionellt
*Har god social kompetens och ett brett nätverk

Personen kommer att arbeta för Sagas svenska redaktion, men kommer att jobba i både svensk och internationell kontext.

Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillämpad provanställning. Du kommer sitta på vårt huvudkontor (Egmonts lokaler) inne i Köpenhamn. Tillträde enligt överenskommelse.

Vid intresse, kontakta Stephanie Andén, Editor-in-Chief, Saga Sweden: san@lrforlag.dk.

Plats:

Köpenhamn

Kontaktperson:

Stephanie Andén, Editor-in-Chief, Saga Sweden

Kontaktuppgifter:

san@lrforlag.dk

Publicerad den:

2020-10-14

Sista ansökningsdag:

2020-11-04

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.