Tillbaka

Fackboksförläggare till Bonnier Fakta/Bokförlaget Forum

Bonnier Fakta står för Sveriges ledande illustrerade fackboksutgivning. Vi ger ut unika böcker som berör, möter behov, ger ny kunskap och skapar ha-begär – böcker som förenar fakta och kvalitet med det nyskapande. Vår position på marknaden ger oss möjlighet att arbeta med de främsta upphovspersonerna.

Gillar du att testa nya idéer tillsammans med andra? Har du förmågan att bygga en bok utifrån en författares idé och vision? Vill du vara med och skapa morgondagens storsäljare? Då har vi jobbet för dig!

Om rollen
Som förläggare är det din uppgift att hitta rätt ämnen, författare och titlar att ge ut. Du baserar dina beslut på kunskap om efterfrågan hos såväl läsare som återförsäljare. Troligen har du idag ett kontaktnät som du kan hitta nya möjligheter i. Det är en fördel om du har ett intresse för mat och dryck.

När en titel är antagen ansvarar du för förhandling och avtal med författare, formgivare och fotograf. Du är övergripande ansvarig för bokproduktionen och jobbar nära bokens redaktör genom hela processen. I nära samarbete med både kommunikations- och försäljningsavdelningen har du också i uppgift att ge varje titel de bästa förutsättningarna att nå läsarna. 

Vi tror att du har en god förmåga att söka nya perspektiv och aktivt bidrar till att löpande utveckla vår verksamhet. Du förstår och står bakom förlagets hela utgivning och gillar att samarbeta. Att vara en god lyssnare är en viktig egenskap, likaså att kunna arbeta konstruktivt mot hårda deadlines.

Kvalifikationer

Du bör ha flerårig erfarenhet av förlagsvärlden och bokproduktion. Du har ett särskilt intresse för fyrfärgsproduktion och en god projektledningsförmåga.

Du besitter en kommersiell förståelse och förmåga att välja rätt titlar. Du ser möjligheter och vågar att chansa. Du är orädd att ta nya kontakter och ibland tuffa samtal. 

Vi tror också att du:

• Förstår verksamhetsstrategier och prioriteringar, och tillämpar denna kunskap för att uppnå mål.
• Driver nya initiativ inom och utanför ramarna för ditt eget arbete. 
• Skapar samarbete med personer på olika nivåer i organisationen.
• Förhåller dig till andra på ett öppet och accepterande sätt och får andra att känna sig bekväma.
• Förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. 

Ansökan
Vi tillämpar löpande urval och sista ansökningsdag är den 21 maj 2021. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information är du välkommen att kontakta Annie Kabala via e-post annie.kabala@forum.se.

Facklig representant för Unionen är Emily Hall, emily.hall@maxstrom.se

Vi eftersträvar ökad mångfald och kommer att beakta detta i vårt urval.

Välkommen med din ansökan. 

Om oss
Bonnier Fakta är ett imprint på Bokförlaget Forum och tillsammans är vi ett av Sveriges största allmänutgivande förlag. Vi ger ut både svensk och översatt skön- och facklitteratur. Vi brinner för starka berättelser och att sprida kunskap och färdigheter inom aktuella ämnen. ”Det bästa inom varje genre” har varit vår ledstjärna sedan förlaget grundades 1944. 

Vi ingår i Bonnierförlagen, Sveriges största förlagshus. Våra värderingar – öppenhet, respekt, kvalitet, mod och affärsmässighet – är ledstjärnor i vårt arbete och präglar vår företagskultur. 

Läs mer om vad Bonnierförlagen som arbetsgivare erbjuder dig på https://www.bonnierforlagen.se/jobba-hos-oss/

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Annie Kabala

Kontaktuppgifter:

annie.kabala@forum.se

Publicerad den:

2021-04-23

Sista ansökningsdag:

2021-05-21

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.