Tillbaka

Förläggande barnboksredaktör

Tukan förlag behöver förstärkning och söker en förläggande barnboksredaktör. Vi letar efter en kreativ och driven person som brinner för att hitta nya böcker och som dessutom är en strukturerad projektledare med utmärkt språkkänsla.

Vi vill att du som söker har god omvärldsbevakning och ett kommersiellt tänk. Du brinner för att hitta och köpa in rätt utländska titlar men också för att ta fram och förädla svenska originalmanus. Du har flerårig erfarenhet av att redigera, projektleda och producera böcker. Du bör vara van vid att arbeta med svenska författare, översättare och frilansmedarbetare samt vara väl förtrogen med hela produktionsprocessen för såväl egna originalproduktioner som översättningar och samtryck.

Vi söker dig med minst ett par års erfarenhet av inköp av utländska titlar och redaktionellt arbete på bokförlag. Du har utmärkt språkkänsla och är en stjärna på att skriva baksidestexter. Du har mycket goda kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt. Tjänsten passar dig som är idérik, strukturerad, effektiv, lösningsinriktad och ser tuffa deadlines som en stimulerande utmaning. Då vi är få anställda har varje person stort eget ansvar och fyller en viktig funktion i företaget.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

• Hitta och köpa in utländska titlar
• Projektledning
• Redaktionellt arbete
• Upprätta kalkyler och ansvara för att budget hålls
• Manusbedömning

Vi erbjuder dig ett varierande och spännande arbete i ett välrenommerat, lönsamt och stabilt bolag med tillväxtambitioner. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, tillsättning så snart som möjligt.

Tukan förlag startades 2008 i Göteborg och är ett av Sveriges snabbast växande bokförlag. Vi är ett fristående förlag som inte tillhör någon av de stora koncernerna. Hos oss hittar du färgstarka faktaböcker, originella pysselböcker, inspirerande kokböcker och andra böcker för barn och vuxna som roar och väcker nyfikenhet. Vi driver även Bokförlaget Nona, som ger ut romaner, biografier och memoarer, samt Tukan förlag läromedel, som ger ut läromedel för högstadiet.

För att söka tjänsten eller ställa frågor, kontakta Karin Alfredsson, karin@tukanforlag.se eller 070-529 67 96. Vi behandlar ansökningar löpande, men sista ansökningsdag är den 30 nov 2020. 

Plats:

Göteborg

Kontaktperson:

Karin Alfredsson

Kontaktuppgifter:

070-529 67 96 eller karin@tukanforlag.se

Publicerad den:

2020-10-29

Sista ansökningsdag:

2020-11-30

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.