Tillbaka

Förläggare/Concept Lead i Vård och SFI

Vill du arbeta i en organisation präglad av framåtanda och engagemang och med den fasta övertygelsen att erbjuda marknadens bästa läromedel? Vi brinner helt enkelt för lärande och utveckling i alla dess former och format – tryckt som digitalt. Nu finns möjligheten att bli en del av teamet bakom förlagets utgivning mot vuxenutbildningar.

Är du den vi söker

Som Concept Lead kommer du att ansvara för vår utgivning inom SFI och mot Vård- och omsorgsprogrammet. Du har övergripande ansvar för utvecklingen och förvaltningen av din produktportfölj, driver egna redaktionella projekt och arbetsleder de redaktörer som arbetar med produkterna. Omvärldsbevakning och kontinuerlig uppdatering kring utvecklingen i skolan är en viktig del av arbetet.

Några av dina viktigaste arbetsuppgifter blir att:

- Ansvara för att initiera och pröva nya koncept samt utveckla befintliga projekt inom dina ämnesområden.

- Vara produktägare för din portfölj.

- Skapa nya och utveckla befintliga författarkontakter.

- Bevaka utvecklingen i branschen samt den pedagogiska och digitala utvecklingen i skolan inom ditt ämnesområde och säkerställa att Sanoma Utbildnings portfölj är rätt positionerad.

- Driva egna projekt som redaktör.

- Prioritera, koordinera och samordna projekt i samråd med närmsta chef.

- Ansvara för hela produktionskedjan från start till slutprodukt.

- Vara delaktig i marknadsföringen av produkterna i din portfölj.

- Underhålla sortimentet inom dina ämnesområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som troligen har lärarutbildning och helst minst fyra års erfarenhet av undervisning inom vårdämnena. Vi tror att du idag antingen redan arbetar som förläggare eller redaktör alternativt är biträdande rektor eller lärare med erfarenhet av att till exempel leda utvecklingsarbete. Erfarenhet från läromedelsbranschen är mycket meriterande.

Vi tänker oss att du är en pedagogisk och metodisk drivkraft som har jobbat framgångsrikt med digitala komponenter i din undervisning eller utgivning. Du är affärsdriven och bekväm med att göra kommersiella bedömningar.

För att lyckas i den här rollen behöver du vara en driven projektledare med ett uttalat intresse för ditt ämne och stor förtrogenhet med skolans styrdokument. Uthållighet, flexibilitet och förmåga att motivera och entusiasmera andra är nödvändiga egenskaper. Vi ser gärna att du har visioner och kreativa idéer men även en administrativ ådra eftersom du kommer att arbeta med budget, avtal och uppföljningar. Vi hoppas att du är nyfiken på att arbeta i en internationell koncern med kontakter och nätverk på andra europeiska läromedelsförlag och att du är helt bekväm i engelska - såväl muntligt som skriftligt.

Mer om tjänsten och Sanoma Utbildning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 100%, med start omgående eller vid överenskommelse. Rollen rapporterar till Affärsområdeschef.

Sanoma Utbildning är ett läromedelsförlag som funnits sedan 1993 och är idag en del i en nordisk region i koncernen Sanoma som finns i ett flertal europeiska länder. Vi sitter i nyrenoverade lokaler nära Södra station i Stockholm och har ca 80 anställda. Förlaget erbjuder ett omväxlande och varierande arbete på en arbetsplats med stort engagemang och mycket arbetsglädje. Arbetstiden är 37,75 h per vecka och du erbjuds ett generöst friskvårdsbidrag och en timmes betald friskvårdstimme i veckan. Vi har kollektivavtal, en konstförening och en idrottsförening. Arbetsplatsen präglas av härlig stämning och positiv atmosfär.

Rekryteringen sköts av Sanoma Utbildning. För frågor om tjänsten, kontakta Sofie Göransson, Affärsområdeschef, på sofie.goransson@sanomautbildning.se

Fackliga företrädare: Unionen, Sandra Fetouni, tfn: 08-587 642 14 samt SACO, Maria Renck, tfn: 070-848 81 84.

Sista ansökningsdag är 12:e december men urval sker löpande och anställning kommer ske så snart vi har hittat rätt person.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till: jobb@sanomautbildning.se

Välkommen med din ansökan!

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Sofie Göransson

Kontaktuppgifter:

sofie.goransson@sanomautbildning.se

Publicerad den:

2022-11-21

Sista ansökningsdag:

2022-12-12

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.