Tillbaka

Förläggare/Concept Lead till Sanoma Utbildning

Brinner du för skola, utbildning och barns lärande? Vill du arbeta i en organisation präglad av framåtanda och engagemang och med den fasta övertygelsen att erbjuda marknadens bästa läromedel? Sanoma Utbildning söker en affärsdriven och digitalt intresserad förläggare inom engelska och SO som liksom vi brinner för lärande och utveckling i alla dess former och format – tryckt som digitalt. Nu finns möjligheten att bli en del av teamet bakom förlagets utgivning mot låg- och mellanstadiet. Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete i ett team med stort engagemang och mycket arbetsglädje.

Är du den vi söker?

Som förläggare kommer du att ansvara för den utgivning inom engelska och SO som riktar sig mot låg- och mellanstadiet. Förläggaren har övergripande ansvar för utvecklingen och förvaltningen av sin produktportfölj, driver egna redaktionella projekt och arbetsleder de redaktörer som arbetar med produkterna. Omvärldsbevakning och kontinuerlig uppdatering kring utvecklingen i skolan är en viktig del av arbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- Ansvara för att initiera och pröva nya koncept samt utveckla befintliga projekt inom dina ämnesområden.

- Vara produktägare för din portfölj.

- Skapa nya och utveckla befintliga författarkontakter.

- Bevaka utvecklingen i branschen samt den pedagogiska och digitala utvecklingen i skolan inom ditt ämnesområde och säkerställa att Sanoma Utbildnings portfölj är rätt positionerad.

- Driva egna projekt som redaktör.

- Prioritera, koordinera och samordna projekt i samråd med närmsta chef.

- Ansvara för hela produktionskedjan från start till slutprodukt.

- Vara delaktig i marknadsföringen av produkterna i din portfölj.

- Underhålla sortimentet inom dina ämnesområden.

Krav för tjänsten

Vi söker dig som har lärarutbildning samt minst fyra års erfarenhet av undervisning på mellanstadiet inom engelska och SO. Vi tror att du idag antingen redan arbetar som förläggare eller redaktör alternativt är biträdande rektor eller lärare med erfarenhet av att till exempel leda utvecklingsarbete. Erfarenhet från läromedelsbranschen är mycket meriterande.

Vi tänker oss att du är en pedagogisk och metodisk drivkraft som har jobbat framgångsrikt med digitala komponenter i din undervisning eller utgivning. Du är affärsdriven och bekväm med att göra kommersiella bedömningar.

För att lyckas i den här rollen behöver du vara en driven projektledare med ett uttalat intresse för ditt ämne och stor förtrogenhet med skolans styrdokument. Uthållighet, flexibilitet och förmåga att motivera och entusiasmera andra är nödvändiga egenskaper. Vi ser gärna att du har visioner och kreativa idéer men även en administrativ ådra eftersom du kommer att arbeta med budget och uppföljningar. Vi hoppas att du är nyfiken på att arbeta i en internationell koncern med kontakter och nätverk på andra europeiska läromedelsförlag och att du är helt bekväm i engelska – såväl muntligt som skriftligt.

Mer om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 100 %, med start januari 2023. Rollen rapporterar till Affärsområdeschef/Business Manager.

Rekryteringen sköts av Sanoma Utbildning. För frågor om tjänsten, kontakta Irene Bonde, Affärsområdeschef, på irene.bonde@sanomautbildning.se

Fackliga företrädare: Unionen, Sandra Fetouni, tfn: 08-587 642 14 samt SACO, Maria Renck, tfn: 070-848 81 84.

Sista ansökningsdag är 30 november men urval sker löpande och anställning kommer ske så snart vi har hittat rätt person. Ansök med CV och personligt brev via länk (röd knapp) nedan.

Välkommen med din ansökan!

Sanoma Utbildning

Sanoma Utbildning är en del av Sanoma Learning, det ledande Europeiska företaget inom lärande, som försörjer mer än 20 miljoner studenter med läromedel i elva länder. Våra produkter och tjänster möjliggör för lärare att utveckla förmågor och få varje barn att nå sin fulla potential. Vi erbjuder både tryckt och digitalt material och lärplattformar för låg-, mellan- och högstadiet samt gymnasium och vuxenutbildning. Utvecklingen av våra läromedel är baserade på djupa insikter från både lärare och elever för att förstå deras behov och därmed skapar vi läromedel och tjänster med den högsta påverkan.

Sanoma Learning är en del av koncernen Sanoma, ett innovativt företag inom media och lärande, som påverkar flera miljoner människors liv varje dag. Lär dig mer via sanomalearning.com

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Irene Bonde, Affärsområdeschef

Kontaktuppgifter:

irene.bonde@sanomautbildning.se

Publicerad den:

2022-11-10

Sista ansökningsdag:

2022-12-10

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.