Tillbaka

Förlagsekonomi söker en erfaren redovisningsekonom

Till vårt trevliga kontor i södra Stockholm söker vi nu en vass ekonom som trivs med digitala arbetssätt och vill vara med att utveckla våra affärer. Här kommer du till ett företag som verkar inom bokbranschen och som genomsyras av hög kompetens och god stämning.

Om rollen

I din roll som redovisningsekonom kommer du att ansvara för redovisningen för ett antal bokförlag, och även ha ett övergripande ansvar för bokslut och årsredovisning för våra kunder.

Arbetet innebär bland annat ansvar för redovisning, månadsbokslut, rapportering, budget- och prognosarbete, skattedeklarationer samt årsbokslut. Du kommer även vara ett stöd till kunden i redovisnings- och skattefrågor, samt kontaktperson mot kundens revisor.

Din bakgrund

Vi söker dig som är civilekonom eller auktoriserad redovisningsekonom, alternativt har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har goda kunskaper i hela Office-paketet och har god förståelse för informations- och arbetsflödet på en redovisningsbyrå.

Det är meriterande med teknisk erfarenhet, ledarskapserfarenhet, arbete med redovisning av lager, internationell moms/tull eller om du har arbetat inom bokbranschen tidigare.

Som person

Du är en kommunikativ person som tycker om att etablera nya kontakter och brinner för att utveckla befintliga. Vi söker dig som uppskattar en miljö där du ges stor möjlighet att påverka ditt arbete och som trivs i ett företag i förändring.

Som person är du initiativtagande och en lagspelare som gärna hugger tag när det behövs. Du gillar att ha flera bollar i luften samtidigt och känner dig bekväm att arbeta digitalt och i en föränderlig miljö.

Ansökan och information

Skicka ditt cv och ansökan till mattias@forlagsekonomi.se senast 2023-03-31.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor om tjänsten eller vill tipsa om någon du tror kan passa. Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Mattias Duvaldt

Kontaktuppgifter:

mattias@forlagsekonomi.se

Publicerad den:

2023-03-06

Sista ansökningsdag:

2023-03-31

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.