Tillbaka

Förlagssystem söker Inköpare svensk litteratur och non books

Förlagssystem erbjuder logistiktjänster och våra största uppdragsgivare är bokförlag, internetbokhandlare samt bokklubbar. Vi har Sveriges bredaste sortiment av böcker mot återförsäljare. Vi erbjuder även tredjepartslogistiktjänster till marknader utanför bokbranschen, under varumärket Proflog. Vi tar hand om hela kedjan från inleverans, lagring, plock & pack till utleverans samt erbjuder tjänster för kundservice, transporter och import/export administration. Vi riktar vårt erbjudande till grossister/agenturer, butikskedjor, tillverkande företag och till e-handeln som kan nyttja vår mångåriga kompetens av effektiva logistiklösningar och sortimentsbredd.

Förlagssystem omsätter cirka 250 Mkr och har omkring 200 anställda. Huvudkontoret är beläget i Stockholm medan lagret, produktionen och flera administrativa funktioner finns i Falun.

 

Inköpare svensk litteratur och non books

Förlagssystems Affärsområde Grossisten köper in böcker från svenska förlag och importerar böcker från utländska förlag, främst Storbritannien och USA, vilka sedan säljs vidare till återförsäljare i Sverige. Vi har även en del non books-produkter som är ett växande område hos oss.

Vi söker nu en inköpare med ansvar för svenska böcker och non books.

Som inköpare ansvarar du för sortimentsurval och dagliga avrop/beställningar av böcker. Du förhandlar med förlag och har löpande kontakt med nya och befintliga leverantörer och kunder samt ansvarar för administrationen kring dem. Det ställer höga krav på att du är affärs- och serviceinriktad och har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. En god förutsättning för att du ska trivas i denna roll är att du har ett intresse för litteratur och bokbranschen samt erfarenhet av att ha många kontaktytor.

Arbetet kräver att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i administrativa processer, är noggrann och analytisk. Du behöver också ha mycket goda kunskaper i Excel. Du är välorganiserad och gillar struktur och ordning samtidigt som du är flexibel i stort som smått. Huvudfokus är att ge mycket god service till kunder och att ha ett gott samarbete med dina kollegor samtidigt som du kan arbeta självständigt.

Vi vill att du har universitetsutbildning inom inköp eller supply chain alternativt ett par års inköpserfarenhet från bokbransch eller liknande, vilket är meriterande.

Du kommer hälsas varmt välkommen av ett inköpsgäng som består av fyra personer. Vi har flera projekt på gång samtidigt och många kontaktytor, både internt inom Förlagssystem och externt med våra leverantörer och kunder.

På Förlagssystem arbetar vi tillsammans och tar vara på varandras erfarenhet och kunskap för att skapa engagemang, ansvar och arbetsglädje.

Anställningen

- Tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100 %. Provanställning tillämpas.

- Tillträde enligt överenskommelse.

- Placeringsort för denna anställning är Stockholm.

Önskar du mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Grossistchef Camilla Berggren, telefon: 08-657 19 25 eller e-post: camilla.berggren@forlagssystem.se

I samband med denna annons undanber vi oss kontakt med försäljare av annonserings- och rekryteringshjälp!

Senast 15 september 2022 vill vi ha Din ansökan med personligt brev och CV skickat till jobb@forlagssystem.se. Skriv "Inköpare" som mailrubrik. Urval och intervjuer sker löpande.

 

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Grossistchef Camilla Berggren

Kontaktuppgifter:

08-657 19 25 eller camilla.berggren@forlagssystem.se

Publicerad den:

2022-08-04

Sista ansökningsdag:

2022-09-15

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.