Tillbaka

Kommunikationsansvarig för sakprosa och populärpsykologi

Natur & Kultur är ett av Sveriges ledande förlag, med en bred utgivning inom både allmänlitteratur och läromedel. Nu söker vi en Kommunikationsansvarig till vår allmänlitterära redaktion, med fokus på utgivningsområdena sakprosa och populärpsykologi.

Som kommunikationsansvarig hos oss arbetar du självständigt med att få vår utgivning att synas på bästa sätt i rätt sammanhang, så att varje ämne hittar sina läsare. Rollen samarbetar tätt med våra förläggare, redaktörer, säljare och resten av marknadsteamet - och självklart blir du också en viktig person i kontakten med våra författare och upphovspersoner.

Vi når ut till våra läsare via tryckta och digitala medier, återförsäljare, bibliotek, lokala arrangörer, målgruppsanpassade specialkanaler och egna digitala kanaler. Du initierar, planerar och genomför PR- och marknadsaktiviteter i tät kontakt med våra samarbetspartners, ordnar digitala och fysiska event och tar fram material för Natur & Kulturs olika kanaler.

Vi söker dig som har:

- ett stort intresse för utgivningsområdet och vana att arbeta med sociala medier

- minst tre års erfarenhet av PR, kommunikation eller marknadsföring och ett gediget kontaktnät

- god erfarenhet av analys och uppföljning av kommunikationsinsatser

- mycket goda kunskaper i svenska och engelska och är en duktig skribent, med förmåga att anpassa stil efter sammanhang

- kunskaper i Adobe Photoshop, InDesign, ljud- och/eller videoredigeringsprogram

Är du extra intresserad av samhällsfrågor, debatt och psykologi samt har ett eget kontaktnät inom dessa områden är det ett stort plus!

Vi ser fram emot att arbeta med dig som tycker om det breda arbetet med kommunikation, är social, strukturerad och självgående. Det är viktigt att du har en problemlösande inställning och vågar testa nya idéer. Eftersom vi jobbar med många projekt samtidigt är pålitlighet och leverans såväl internt som mot externa parter avgörande.

Rollen rapporterar till vår Kommunikationschef och utgår från vårt trevliga kontor på Karlavägen 31 i Stockholm. Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med den 30 september 2022, med start enligt överenskommelse. Vi läser ansökningar och intervjuar löpande.

Vid frågor, kontakta vik. Kommunikationschef Ami Mörén; ami.moren@nok.se 

Representant för Unionen är Ann Reimers; ann.reimers@nok.se

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Vik. Kommunikationschef Ami Mörén

Kontaktuppgifter:

ami.moren@nok.se 

Publicerad den:

2021-06-21

Sista ansökningsdag:

2021-08-08

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.