Tillbaka

Marknadsförare

Vi söker en driven och strukturerad person med humor.

I arbetet som marknadsförare på Alfabeta Bokförlag deltar du i marknadsavdelningens utvecklande av säljplaner och marknadsaktiviteter på såväl kort som lång sikt.

I tjänsten ingår en rad arbetsuppgifter, såsom dessa:

Löpande kontakt med vår distributör Förlagssystem - registrera nya titlar, uppdatera information, lägga in nya beställningar och bekräfta släppdatum.

Uppdatera förlagets hemsida, Facebook-sida och andra sociala medier. 

Service till säljarna, till exempel tillhandahålla säljlistor, powerpointpresentationer, bildmaterial och fortlöpande information om böckerna, recensioner, nya idéer etc.

Själv genomföra försäljningar till vissa storkunder.

Ge information och komma med idéer till journalister, skicka bildmaterial och förbereda utskick av recensionsexemplar. Skicka ut förlagskataloger till journalister, bloggare och bokhandlare inför varje ny säljperiod.

Förbereda och medverka under bokreleaser, barnboksfrukostar och förlagsfester.

Hålla kontakt med författare, organisera författarframträdanden och andra marknadsaktiviteter. Administration runt nomineringar till priser som Augustpriset med flera.

Service till kunder såsom ordermottagning, information om tilltryck och status på titlar.

Ansvara för planering av monter, bemanning och försäljning under bokmässan i Göteborg.

Ansvara för försäljning och redovisning vid andra evenemang under året.

Du är en duktig administratör. Du är idérik och utåtriktad och kan formulera dig väl i tal och skrift. Du har tidigare erfarenhet av liknande roll. Erfarenhet från bokbranschen är en merit. Du är noggrann och har blick för detaljer. Du tycker om att ha flera projekt på gång samtidigt. Du är stresstålig och har lätt för att samarbete med andra. Du tycker att det är roligt att sälja bra böcker. Du har goda kunskaper i Excel, Word och Powerpoint. Och gärna baskunskaper i InDesign.

Alfabeta Bokförlag sitter i trevliga lokaler på Fiskargatan vid Mosebacke i Stockholm.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Dag Hernried, förläggare och vd: dag.hernried@alfabeta.se , tel 070-492 28 42. Din ansökan vill vi ha senast den 25 oktober till dag.hernried@alfabeta.se. Men vänta inte med din ansökan. Vi träffar sökande vartefter ansökningarna kommer in.

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Dag Hernried, förläggare och vd

Kontaktuppgifter:

dag.hernried@alfabeta.se , tel 070-492 28 42

Publicerad den:

2019-10-07

Sista ansökningsdag:

2019-10-25

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.