Tillbaka

Modernista Group förstärker redaktionen

Modernista Group grundades 2002. I dag är vi ett av Sveriges ledande allmänutgivande förlagshus med en levande backlist på 4.500 titlar. Vi ger ut såväl svensk skönlitteratur som utländska kriminalromaner, underhållningsförfattare och barn- och ungdomsböcker, liksom de stora klassikerna.

I förlagsgruppen ingår förlagen Modernista, Nirstedt/litteratur, Louise Bäckelin Förlag, Mima Förlag och Modern Audio. Vi har kontor i fina lokaler på Kvarngatan på centrala Södermalm i Stockholm.

Nu förstärker vi vårt team med tre tjänster:

E-boksansvarig

Arbetstid: 100 procent

Anställningsform: Tillsvidare

I rollen är du med och digitaliserar förlagsgruppens utgivning och arbetar med hela den praktiska, redaktionella och administrativa delen av e-boksproduktionen. Arbetet innebär bland annat redaktionella genomgångar, löpande hantering av förlagsgruppens e-bokskatalog på de digitala tjänsterna och att förbereda e-boksinlagorna för publicering.

För tjänsten sätter vi särskilt värde på: 

– Kunskap om e-bokens förutsättningar och litteraturens digitalisering.

– Noggrannhet och ansvarskänsla för slutprodukten.

– Stor simultankapacitet och eget driv.

Redaktionell assistent

Arbetstid: 50 procent

Anställningsform: Tillsvidare

I rollen arbetar du med de  administrativa delarna av ett förlagshus verksamhet. En roll som passar dig som vill lära dig förlagsarbetet från grunden – orderlistor, ISBN-hantering, pressutskick, förhandserbjudanden och löpande underhåll av vår utgivning är några av de saker som du arbetar med dagligen. Vi tror att du är nyligen utbildad inom förlagskunskap eller har motsvarande utbildning eller erfarenhet. 

Originalare

Arbetstid: Efter överenskommelse

Anställningsform: Efter överenskommelse

Du kommer att jobba med snabba leveranser av främst tryckta inlagor, men även omslag för olika format, i ett team som ställer höga krav på typografi, detaljomsorg och formgivning. Vi ser att du är van att arbeta mot korta deadlines. Du som söker bör ha högskoleutbildning inom grafisk design, eller motsvarande kunskap. Du har självklart tidigare erfarenhet av bokproduktion. 

Maila din ansökan – CV och ett personligt brev – samt eventuella frågor till ansokan@modernista.se senast den 30/9. Vi kallar till intervjuer löpande och samtliga kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Skriv i ämnesfältet vilken (eller vilka) tjänster ansökan gäller. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

För samtliga frågor om tjänsterna: Kontakta Kristofer Andersson på kristofer@modernista.se

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Kristofer Andersson

Kontaktuppgifter:

kristofer@modernista.se

Publicerad den:

2021-09-10

Sista ansökningsdag:

2021-09-30

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.