Tillbaka

Mondial söker redaktör

Vi söker en redaktör för att förstärka vårt redaktionella team.

I dina arbetsuppgifter ingår att driva och utveckla manus ihop med författare och Mondials redaktion. Vi söker dig som är språkligt säker. Du ska ha en god känsla för såväl grammatik och meningsbyggnad som berättande och stilistik.

Redaktörskap handlar många gånger om att hitta de oväntade lösningarna, därför är du en kreativ problemlösare. Men lika mycket handlar det om en känsla för detaljer genom hela processen, därför är du noggrann på gränsen till nitisk. Och, sist men inte minst, handlar redaktörskap om att bygga förtroende, därför är du kommunikativ och prestigelös.

Vi ser att du har en utbildning bakom dig och/eller en bakgrund inom text i någon bemärkelse: journalist, litteraturvetare eller varför inte copywriter. Men allt detta kommer spela mindre roll, för i grunden letar vi efter en person som vill framåt, som vill utvecklas. Du står för motivationen, så fyller vi i eventuella kunskapsluckor.

Mondial är ett av Sveriges snabbast växande bokförlag. Vi har funnits i drygt fyra år, men redan har våra böcker mottagit Augustprisnominering, Guldspaden, Stora Fackbokspriset och Stora Journalistpriset. Vi drivs av att utmana och forma det offentliga samtalet i Sverige, oavsett om det sker genom fackböcker eller romaner. 

För frågor om tjänsten, kontakta Olle Grundin: olle@mondial.se.

Vi har kontor i centrala Stockholm. Tjänsten är på heltid och provanställning tillämpas.

Sista ansökningsdagen är 31 maj, men vi träffar sökande löpande.

Ansökan skickas till jobb@mondial.se. Ange i ämnesraden vilken av tjänsterna du söker.

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Olle Grundin

Kontaktuppgifter:

olle@mondial.se

Publicerad den:

2021-04-28

Sista ansökningsdag:

2021-05-31

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.