Tillbaka

Natur & Kultur söker Ekonomichef/CFO

Stiftelsen Natur & Kultur är ett av Sveriges ledande bokförlag, med en bred utgivning inom både allmänlitteratur, läromedel och akademisk litteratur. Vi söker nu en kunnig och engagerad Ekonomichef/CFO, som vill fortsätta att driva och utveckla vår verksamhet.

Vår nuvarande CFO går i pension under våren 2022. Du som axlar rollen tar över en välfungerande ekonomiavdelning bestående av medarbetare inom redovisning, controlling, lön, royalty och fastighetsadministration.

I rollen som CFO bistår du vår VD löpande i den affärsmässiga, ekonomiska och administrativa styrningen av verksamheten, både operativt och strategiskt. Du är biträdande sekreterare i styrelsen och styrelseordförande i vårt dotterbolag för rättighetsförsäljning. Du ansvarar för ekonomifunktionen, vår fastighet på Karlavägen 31 och deltar aktivt i stiftelsens kapitalförvaltning samt i den ideella delen av vår verksamhet.

En viktig del i tjänsten är att aktivt driva verksamhetsutveckling av både ekonomifunktionen och förlaget i stort. Du utgör ett kvalificerat stöd till förlagsverksamheten i affärsrelaterade och ekonomiska frågor. Organisationens enskilt viktigaste uppgift just nu är att framgångsrikt hantera den digitala transformationen, främst inom affärsområdet Läromedel och akademi.

Din profil:

- Högskoleutbildning inom Ekonomi eller motsvarande.

- Minst 5 års erfarenhet av en roll med ekonomiansvar, samt av ledarskap med personalansvar; så som Head of Business Control, Ekonomiansvarig, Redovisningschef, CFO eller liknande.

- Mycket goda dokumenterade kunskaper inom ekonomi, redovisning, analys och verksamhetsstyrning.

- Hög digital kompetens, intresse för och kunskap inom relevanta IT-verktyg.

- Erfarenhet av affärsutveckling- och förändringsarbete.

- Mycket god uttrycksförmåga i både tal och skrift.

- Erfarenhet av styrelsearbete är meriterande.

- Erfarenhet av fastighetsekonomi är meriterande.

- Erfarenhet av värdepappershandel och finansförvaltning är meriterande.

Egenskaper:

- Resultatorienterad och kvalitetsmedveten med hög strategisk och analytisk förmåga.

- Mycket hög affärsmässighet.

- Mycket god ledarskaps- och samarbetsförmåga.

- Hög pedagogisk förmåga, kan ”tala ekonomi med icke-ekonomer”.

- Intresserad av utbildning, böcker och läsning.

I rollen som CFO sitter du i Natur & Kulturs ledningsgrupp och rapporterar till VD Per Almgren. Du har tre direktrapporterande medarbetare, totalt är vi nio medarbetare inom ekonomi och fastighet. Placering är Natur & Kulturs fina huvudkontor på Karlavägen 31 i centrala Stockholm.

Natur & Kultur är en fantastisk arbetsplats fylld av kreativitet och engagemang, som verkligen gör skillnad!

Låter detta som en spännande roll? Då ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt!

I denna rekrytering samarbetar Natur & Kultur med Novare Executive Search. Skicka din ansökan via länken nedan, vi genomför intervjuer löpande. Har du frågor kring rollen är du varmt välkommen att kontakta Viktor Karlsson på viktor.karlsson@novare.se

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Rekryteringskonsult Viktor Karlsson

Kontaktuppgifter:

viktor.karlsson@novare.se

Publicerad den:

2021-08-30

Sista ansökningsdag:

2021-09-30

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.