Tillbaka

Nordin Agency söker vikarierande kontraktsansvarig

Nordin Agency är Sveriges äldsta författaragentur. Vi har varit igång sedan 1990 och jobbar med författare i alla genrer. Agenturen har 8 anställda idag och är belägen i centrala Stockholm. Vi jobbar på hög internationell nivå med många av de viktigaste skandinaviska författarskapen. Vi söker nu en prestigelös person med stor kunskap inom kontrakt- och rättighetshantering till vår agentur.

Om tjänsten 

Som kontraktsansvarig kommer du att ingå i det administrativa teamet på agenturen med huvudfokus på:

- Registrering av försäljningar och licenser

- Assistera agenter med royaltyvillkor och licenser

- Förhandla villkor oach ta avtal i mål med förlag

- Skriva kontrakt, vilket inkluderar utkastförfarande med förlag

- Ansvar för signeringsprocessen

- Följa upp utgångna och avslutade avtal

- Hålla koll på gamla avtal och skriva addendum

Tjänsten är baserad på vårt kontor i Stockholm men vi har viss möjlighet till flexibilitet här. Du kommer att ha dagliga kontakter såväl internt som externt kring frågor rörande kontrakt och rättigheter vilket kräver mycket goda kunskaper i både svenska och engelska.

Om dig

Det är bra om du som söker har erfarenhet av arbete i Google Workspace, samt har en bra analytisk förmåga. Erfarenhet av arbete med rättigheter och kontrakt inom förlags- och agenturverksamhet är en fördel.

Som person är du noggrann, välorganiserad och metodisk i ditt arbete. Du är serviceinriktad och van att ta fullt ansvar för arbetsresultatet. Tjänsten är väldigt affärsnära och innebär mycket kontakter, internt som externt, och det är därför viktigt att du är en prestigelös och pedagogisk person som uppskattar möjligheten till många kontaktytor. Eftersom vi är en liten organisation är det viktigt att du är en lagspelare som stöttar och hjälper dina kollegor. 

Rekryteringsprocessen

Tjänsten är ett vikariat på heltid, som helst tillsätts 2021-12-01 och avslutas 2022-09-05. Vi ber dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Sista dag för ansökan är den 2021-11-01.

Är du intresserad av att söka vill vi att du skickar ditt CV tillsammans med ett personligt brev under rubriken kontraktsansvarig, till Sara Tiala på sara.tiala@nordinagency.se så snart som möjligt. Om du har några frågor om tjänsten kan du kontakta oss på samma adress.

Plats:

Stockholm (med möjlighet till viss flexibilitet)

Kontaktperson:

Sara Tiala

Kontaktuppgifter:

sara.tiala@nordinagency.se

Publicerad den:

2021-10-11

Sista ansökningsdag:

2021-10-27

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.