Tillbaka

500 forskare samlas i Sverige

2019-06-24
av Carina Jönsson
Boel Westin
Foto: Stefan Tell

En av världens största internationella forskarkonferenser inom barn- och ungdomslitteratur anordnas i Stockholm i augusti.

 

Årets tema för IRSCL Congress är tystnader och tystnaden i barn- och ungdomslitteratur. Bland årets fem huvudtalare märks Boel Westin, professor emeritus i litteraturvetenskap med inriktning på barn- och ungdomslitteratur vid Stockholms universitet. Hon ska prata om tystnader i Mumindalen.

IRSCL Congress 2019 arrangeras av Svenska barnboksinstitutet tillsammans med Stockholms universitet, Malmö universitet och Åbo Akademi 14-18 augusti.Närmre 500 forskare kommer att stråla samman i Stockholm. Senast IRSCL Congress arrangerades i Sverige var 1995.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.