Tillbaka

Adlibris varslar om uppsägningar

2019-09-13
av Kalle Laxgård
Foto: Ylva Sundgren

Adlibris varslar 23 anställda om uppsägning efter fjolårets rekordförlust, skriver Di Digital.

23 anställda på Adlibris huvudkontor på Sveavägen har varslats om uppsägning. Det handlar om en tiondel av tjänstemännen på företaget.

– Det stämmer. Vi har varslat om uppsägningar, säger Elias Vieglins, pr-ansvarig Adlibris, till Di Digital.

Adlibris gjorde i fjol sin största förlust sedan bolaget startade 1997. Rörelseförlusten uppgick till 128 miljoner kronor och tidigare i år fick vd Johan Kleberg lämna sitt uppdrag.

Adlibris tillförordnade vd Niklas Hydén beklagar varslen. Han säger att Adlibris drabbats av växtvärk efter de senaste åren expansion och nu drar ner på antalet satsningar.

– Det är såklart väldigt tråkigt när organisationsförändringar innebär reducering av personal. Vårt fokus just nu är att vara transparanta och ha en bra dialog med alla våra medarbetare, skriver han i ett mejl till Di Digital.

Sammanlagt arbetar omkring 600 personer på Adlibris.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.