Tillbaka

Akademibokhandeln lyfter paradbutiken

2012-02-24
av Lasse Winkler
Akademibokhandeln har bestämt sig för hur satsningen på butiken på Mäster Samuelsgatan ska se ut. Det ska åter bli en uttalad flaggskeppsbutik. Efter många turer de senaste åren med minskade ytor, jakt på andra, mindre lokaler och hyresgäster som kan dela ytorna, ska man nu se över sortimentet, bygga om och satsa stort på events och omvärldsbevakning.

t ut blir sortimentsarbetet med en tydligare inköpsstruktur och ett starkt datorstöd, för att minska antalet »långliggare« och få till en större genomströmning av titlar. Det ska vara klart i mitten av februari.

Samtidigt kommer Akademibokhan­deln mer aktivt följa upp vad som händer i omvärlden. En bok som lyfts i morgonsoffan i tv ska synas i butiken direkt. Fler författarevents och idéer om temaavdelningar, till exempel en Astrid Lindgren-avdelning och en Strindberg 100 år-avdelning, diskuteras.

Dessutom ska en ombyggnad vara klar i slutet av mars. Den blir inte helt genomgående: golv och tak sparas då kontraktet på lokalen bara gäller till 2015. Efter det kan de nya fastighetsägarna AMF, eventuellt bestämma sig för omfattande ombyggnationer.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.