Tillbaka

Akademibokhandeln öppnar stängda butiker

2020-08-06
av Carina Jönsson
Foto: Ola Kjelbye

De tre butiker som kedjan tillfälligt stängt under coronapandemin öppnas nu igen. Detta då försäljningen ser bättre ut än innan sommaren.

Det är butikerna i centrala Eskilstuna och Linköping samt en butik i Knalleland i Borås som nu öppnas igen, skriver Corren. Samtliga stängde på grund av permitteringarna med anledning av coronaviruset. På samtliga berörda orter har mer än en Akademibokhandelsbutik funnits och personal har då jobbat i den butik som fortsatt vara öppen. 
– Generellt ser vi bättre siffror nu än vad vi hade innan sommaren, säger Johan Junehed till tidningen.
I juli presenterade Akademibokhandelns ägare Volati siffrorna för årets första åtta månader och för andra kvartalet 2020. Under april-juni tappade butikerna 27 procent av försäljningen mot samma period förra året. Samtidigt har de digitala kanalerna akb.se, bokus.com och Bokus play ökat drygt 20 procent mot samma period förra året.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.