Tillbaka

Albrecht föreslås som ny ordförande för Storytel

2022-01-21
av Kalle Laxgård
Foto: Sara Mac Key

Efter knappt fyra månader lämnar Stefan Blom som ordförande för Storytel. I stället föreslås musiktjänsten Deezers tidigare vd Hans-Holger Albrecht ta över rollen.

Stefan Blom föreslogs som Storytels ordförande den 7 september förra året och röstades formellt fram av stämman den 23:e samma månad. Han tog då över efter Rustan Panday, som suttit på posten i elva år.

Men redan nu, inte ens fyra månader efter tillträdandet, lämnar Stefan Blom sitt uppdrag. I ett pressmeddelande hänvisar han till Storytels förvärv av den amerikanska tjänsten Audiobooks.com under hösten, något som han menar innebär ett nytt kapitel för företaget.

– Efter att ha övervägt min övergripande portfölj har jag bestämt mig för att lämna denna roll för att skapa mer utrymme för mina andra engagemang. Hans-Holger är en legendarisk entreprenör och industriledare och ett utmärkt val för nästa fas, säger Stefan Blom, som suttit i Storytels styrelse i två år.

I pressutskicket framhåller Storytel Hans-Holger Albrechts internationella erfarenhet av ledande roller i börsnoterade bolag. Den 58-årige schweizaren kommer närmast från tjänsten som vd för musiktjänsten Deezer men har även varit både vd och koncernchef för mediegruppen MTG.

Inom kort väntas valberedningen kalla till en extrainsatt bolagsstämma för att formellt rösta fram Hans-Holger Albrecht som ny ordförande.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.