Tillbaka

Alex Schulman lämnar Bookmark för Albert Bonniers förlag

2019-08-30
av Kristian Lönner
Alex Schulman
Foto: Viktor Fremling

Alex Schulmans två kommande böcker kommer att ges ut på Albert Bonniers förlag. Bookmark tappar därmed en av sina bäst säljande författare.

Alex Schulman har gett ut sina fyra senaste böcker, varav två med Sigge Eklund, på Bookmark. Den senaste, Bränn alla mina brev, kom ut hösten 2018 och har varit en av förlagets storsäljare.

Claes Ericson, förlagschef på Bookmark, skriver i ett sms till SvB att han bara har en kommentar till att förlaget nu förlorar Alex Schulman.

– Jag är oerhört stolt och glad över att Bookmark har fått arbeta med Alex Schulmans författarskap och böckerna Glöm mig och Bränn alla mina brev, och jag önskar honom fortsatt lycka till i sin karriär.

Den första romanen på Albert Bonniers förlag är planerad att ges ut hösten 2020.

– Jag har velat komma ut på Albert Bonniers förlag ända sedan jag första gången refuserades av dem för 22 år sedan – äntligen är viljan ömsesidig, säger Alex Schulman i ett pressmeddelande.

Alex Schulman har tidigare också gett ut böcker på Piratförlaget och Forum.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.