Tillbaka

Amazon ber om ursäkt

2021-04-06
av Matilda Källén

Amazon har hamnat i hetluften sedan företaget först förnekade och sedan medgav att anställda tvingas kissa i flaskor på arbetstid. Samtidigt kan en omröstning nu innebära att e-handelsjätten får sin första fackliga organisering i USA.

När den amerikanska kongressledamoten Mark Pocan skrev ett inlägg på Twitter om hur anställda på Amazon tvingas kissa i flaskor, var Amazon snabba med att dementera uppgifterna.

Nu har företaget backat och bett om ursäkt till Mark Pocan. Detta sedan det framkommit att anställda visst kissar i flaskor. Enligt Amazon handlar det om chaufförer, inte om lagerarbetare.

”Vi kommer att fortsätta att tala ut när vi framställs felaktigt, men vi kommer också att arbeta hårt för att alltid vara korrekta”, skriver Amazon i sitt svar.

Samtidigt har en uppmärksammad omröstning genomförts på en Amazon-terminal i Alabama, USA. 5 800 arbetare har röstat om facket ska få förhandla om kollektivavtal eller inte. Kampanjen har fått stöd från flera håll, bland annat från NFL-spelarnas fackförbund, skriver Transportarbetaren.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.