Tillbaka

Amazon breddar sortimentet

1998-08-07
av SvB
Expansionen sker inte bara geografiskt. I juli öppnade Amazon.com sin skivavdelning och började konkurrera med CDnow, N2K och Boxman med 30-40 procents rabatt på mängder av musik-cd.     Ett prisk...
Expansionen sker inte bara geografiskt. I juli öppnade Amazon.com sin skivavdelning och började konkurrera med CDnow, N2K och Boxman med 30-40 procents rabatt på mängder av musik-cd.
    Ett priskrig är kanske vad som behövs för att få fart på näthandeln. Förra året såldes bara var hundrade skiva via Internet.
    Amazon har drygt 100 000 skivor i sitt register, men ännu är det sparsamt med klassisk musik. Det går att söka på artist, titel, musiktyp och läsa rekommendationer från andra kunder, precis som i bokavdelningen. I slutet av april tog Amazon också ett kliv in på videomarknaden med köpet av Internet Movie Database, en tjänst med omfattande information om film och teve.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.