Tillbaka

Amazon får filial i Storbritannien

1998-08-07
av SvB
I höst byter den forna brittiska Internetbokhandeln namn till Amazon.com.uk. Bedömare räknar med att prisnivån kommer att sjunka ned mot den som Amazon håller i USA. Det ville Simon Murdoch, vd för...
I höst byter den forna brittiska Internetbokhandeln namn till Amazon.com.uk. Bedömare räknar med att prisnivån kommer att sjunka ned mot den som Amazon håller i USA. Det ville Simon Murdoch, vd för Bookpages, inte kommentera. Däremot bekräftade han att de överväger att börja sälja amerikanska upplagor, vilket inte nödvändigtvis behöver strida mot de brittiska förlagens rättigheter, menar han. Riktigt hur det skulle gå till framgår inte.
    "Vi vill göra det som kunderna finner mest naturligt. Men vi vill också behålla de brittiska förlagen på vår sida", sa han till Bookseller.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.