Tillbaka

Amazon stoppar e-boksförsäljning i Kina

2022-06-03
av Carina Jönsson
Foto: Unsplash

Från och med juni 2023 slopar Amazon möjligheten att köpa böcker online via Kindle i Kina, skriver CNBC.
 

Amazon har beslutat att kinesiska Kindle-kunder inte kommer att kunna köpa nya böcker när e-boksförsäljningen stängs ner 30 juni 2023. Redan köpta böcker kommer att vara möjliga att ladda ner till och med 30 juni 2024 och kommer att gå att läsa även efter det datumet.
Amazon ger ingen förklaring till varför man väljer att lägger ner ner e-boksförsäljningen i Kina, men i ett uttalande säger företaget att man inte kommer stänga ner övrig verksamhet i landet.
Amazon har sålt läsplattan Kindle i Kina sedan 2013. Nyheten om att man framöver slopar att släppa på nya e-böcker till läsplattan, kommer strax efter att flera andra stora amerikanska techbolag som Airbnb och Linkedin meddelat att de skalar ner verksamheten i Kina.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.