Tillbaka

Anställda köper Adlibris-sajt

2020-05-20
av Carina Jönsson
Foto: Skärmavbildning

Presentbutiken Roliga Prylar har varit till salu sedan 2019. Nu är det klart att två Adlibris-anställda köpt verksamheten och ska driva den vidare själva, skriver Market.

Under förra året lade Adlibrisgruppen ner flera av sina sajter, senast i höstas leksakssajten Bamba, som låg ute till salu men som man inte lyckades få såld. Även Roliga Prylar har legat ute till salu under en period – och har nu alltså fått nya ägare i Maja Kärrlander Örup och Åsa Andersson. Båda kommer från tjänster inom Adlibrisgruppen. Maja Kärrlander Örup har arbetat som sajtchef för Kökets favoriter och Makujakauppa och Åsa Andersson, som jobbat påAdlibris sedan 2010, kommer senast från tjänsten som chef för Discshop och just Roliga Prylar.

Roliga Prylar grundades 2007 och tio år senare köpte Adlibris nätbutiken. 

– När Maja och Åsa visade intresse för Roliga Prylar sa vi ja direkt. Det kändes som den bästa lösningen. De är drivna, affärsmässiga och kreativa. Båda två har dessutom tung erfarenhet av e-handel så vi är övertygade om att de kommer lyckas, säger vd Jonas Karlén till Market.

Det är inte officiellt vilken köpesumman för Roliga Prylar var.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.