Tillbaka

Arbetsplatsolycka på Adlibris lager

2018-12-13
av Emma Olsson
Adlibris lager i Morgongåva.

En arbetsplatsolycka i Morgongåva stängde Adlibris lager under några timmar. Händelsen skedde utan allvarliga personskador.

Det var i fredags som ett antal hyllor med böcker välte inne på lagret.
– Vi har konstaterat att det var kopplat till manuell hantering – det var en olycka helt enkelt. Men det gick bra, det var ingen som blev skadad. Det var en som fick en lättare smäll på armen, men som inte behövde uppsöka sjukvård. Alla säkerhetsrutiner fungerade och vi var uppe i produktion igen några timmar efteråt, säger Linnéa Wiklund, informationschef.
Förutom hyllorna som välte fick ett okänt antal böcker kasseras, eftersom de legat på golvet. Nu pågår en utredning:

– Vi pratar med de personer som var inblandade för att se vad som orsakade olyckan och hoppas vara klara ganska snart. Men vi vill inte kommunicera något förrän vi har landat i det, säger Linnéa Wiklund.

Företaget får kritik från kunder, bland annat på sin Facebooksida, för långa leveranstider inför jul. Linnéa Wiklund lovar dock leverans före julafton på de produkter som finns i lager – fram till och med den 19:e eller 20:e december.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.