Tillbaka

B. Wahlströms till Norstedts Förlagsgrupp

2018-02-08
av Sanna Svanström
Från vänster: Lina Jauhiainen, Annika Berg, Maria L. Bovin, Ann Sköld, Louella Bergman och Tove Andersdotter.
Foto: Denise Leoneus

I maj blir B. Wahlströms en del av Norstedts förlagsgrupp och ett varumärke under Rabén & Sjögren. B. Wahlströms förlagschef Marta Hedener får en ny roll som chef för Storytel Publishing Sverige.  

– Både Rabén & Sjögren och B. Wahlströms är två starka varumärken på bokmarknaden och har utgivning som kompletterar varandra. Vi ser flera synergier och positiva effekter av att arbeta tillsammans, både inom det redaktionella arbetet såväl som det administrativa, säger Ann Sköld, förlagschef Rabén & Sjögren, i ett pressmeddelande.

Sammanslagningen ska enligt pressmeddelandet inte påverka förlagens utgivning. Lina Jauhiainen, Louella Bergman, Tove Andersdotter och Maria Larsson Bovin på B. Wahlströms följer med till Norstedts förlagsgrupp.

I samband med B. Wahlströms övergång kommer det också ske förändringar i Storytel Publishing. B Wahlströms tidigare förlagschef Marta Hedener blir chef över Storytel Publishing Sverige och Maja Lindqvist, tidigare förläggare på B. Wahlströms, kommer att bli ansvarig för Storytel Kids och den digitala originalutgivningen för barn.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.