Tillbaka

Barnbok vann stort designpris

2018-06-08
av Per PeKå Englund
Monika Vaicenaviciene.

Monika Vaicenaviciene skickade in sitt examensarbete på Konstfack till designtävlingen World Illustration Awards och barnboksförlaget Opal samtidigt. Innan boken ens är utgiven i Sverige kammade hon hem förstapriset för debutanter i designtävlingen i London.

–Vi är överväldigade här på förlaget, säger Melina Nordstrand som jobbar med marknadsföring och försäljning av utländska rättigheter på Opal.

Hon märkte redan på bokmässan i Bologna att intresset för Monika Vaicenavicienes Vad Är En Flod var stort. På kort tid såldes rättigheterna till åtta olika språk.

–Det var många budgivningar och det finns intresse från fler länder, säger Melina Nordstrand.

Totalt fanns det fem tävlingsklasser för debutanter i World illustration Awards. Förutom segern i barnboksklassen vann Monika Vaicenaviciene priset för bästa debutant alla kategorier.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.