Tillbaka

Böcker i topp på svenskarnas önskelistor

2019-11-20
av Kristian Lönner
Foto: Sara Mac Key

Mobillådan är utsedd årets julklapp – men det folk helst vill ha under granen är pappersböcker, visar en ny undersökning.

En analog jul tycks locka svenskarna i år. Det visar en undersökning, beställd av Pricerunner, där Kantar SIFO frågat 1 000 svenskar vad de önskar sig mest i julklapp. Nästan var femte tillfrågad, 19 procent, vill helst av allt få en pappersbok i julklapp. I åldern 18-29 år är motsvarande siffra ännu högre – 25 procent.

– Mest intressant är att det är unga människor som allra helst vill ha böcker. På julen verkar vi vilja ha en paus från alla digitala och sociala medier, säger Nicklas Storåkers, vd på Pricerunner i ett pressmeddelande.

Elektronikprylar hamnar långt ner på julklappslistan. Bara 4-5 procent av de tillfrågade i undersökningen önskar sig helst av allt en mobiltelefon, dator, surfplatta eller hörlurar.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.