Tillbaka

Bokhandel vinner pris

2017-05-12
av Sara Djurberg
Christer Valdeson och Jan Smedh, ägare av Uppsala English Bookshop.

Uppsala English Bookshop har utsetts till Årets handel på Företagargalan i Uppsala.

– Det är en bekräftelse på att vi gör något värdefullt, säger Jan Smedh, en av boklådans ägare.

Bokhandeln tävlade mot två andra finalister: modebutiken Bergmans konfektion och husgerådsaffären Bohman & Wiberg. Tävlingen avgjordes på en stor gala på Uppsala slott på torsdagskvällen.

Juryns motivering löd bland annat ”med ett familjärt och kundfokuserat arbete på en i dag hård och konkurrensutsatt marknad utmärker sig vinnaren genom att öka sin försäljning”.

I motiveringen sägs också att både personal och ägare ”brinner med tydlig passion för verksamheten”.

– Vi är jätteglada. Det är en bekräftelse på att vi gör något värdefullt för Uppsala som stad och att vi blivit lite av en institution. Det är roligaste är all den kärlek och värme vi fått via sociala medier, med hundratals kommentarer och likes, säger en andfådd Jan Smedh, i färd med att köpa tårtor som Uppsalabutiken ska bjuda kunderna på i dag.

Vinnaren utsågs av en jury bestående av företagare i Uppsala samt representanter ur kommunledningen och Uppsala City, ett samarbete mellan butiksägare och fastighetsägare i staden.

Årets handel är ett av sex priser som delas ut av Företagargalan Uppsala. Tävlingen ordnas av organisationen Företagarna. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.