Tillbaka

Bokmässan gör en helomvändning

2016-08-31
av Lars Schmidt

Bokmässan ändrar sig – igen.

Efter en juridisk prövning kommer nu AlternaMedia, förlaget bakom tidningen Nya Tider, att få ställa ut på Bokmässan.

Bok & Bibliotek har initierat en egen juridisk prövning och kommit fram till att det ingångna avtalet med AlternaMedia/Nya Tider kommer att fullgöras. Detta i rak motsats till tidigare besked.

Därmed har utställaren full möjlighet att använda den monter som de har bokat på årets Bokmässa.

Varför gjorde ni en juridisk prövning?
– Vi har ett avtal med en utställare och det hade gått längre än vad vi trodde, med orderbekräftelse med mera. För oss var det viktigt att veta vilket manöverutrymme vi har, så vi har låtit en jurist titta på det. Analysen och slutsatsen visar att vi inte har någon möjlighet att förvägra dem en plats, säger Maria Källson, vd, Bok & Bibliotek.

Har de krävt att få ställa ut?
–  De har framhärdat i att de vill ställa ut. Nu får vi förhålla oss till det strikt juridiska.

Hur känns det för dig nu?
– Jag försöker förhålla mig neutral och inte blanda in mina känslor. Men helt klart får vi gå på djupet med den här frågan efter Bokmässan och analysera hur vi ska förhålla oss i fortsättningen.

Svensk Bokhandel var den tidning som först avslöjade tidningen Nya Tiders medverkan på mässan.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.