Tillbaka

Boktips i ny form i Go’kväll

2020-01-07
av Kristian Lönner
Titti Schultz är först ut med att tipsa om böcker i Go'kväll.
Foto: Peter Knutson

Från och med den 8 januari är boktipsen tillbaka i programmet Go’kväll i SVT. I höstas blev det kraftiga reaktioner när boktipsen plockades bort.

Skillnaden är att litteraturkritikern Ingalill Mosander inte längre finns med i programmet för att tipsa om böcker. SVT väljer istället att alternera mellan Johan Malm, Monica Lindgren, Johanna Lundin samt Titti Schultz som är först ut med att rekommendera böcker i programmet den 8 januari.

Det var i september som det blev känt att Ingalill Mosander inte skulle få fortsätta tipsa om böcker i Go’kväll efter närmare tjugo år i rutan. Kritiker menade att SVT plockade bort boktipsen i syfte att föryngra programmet, något som chefer på kanalen förnekade.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.