Tillbaka

Bonniers köper bokhandeln.com

1998-01-23
av Fredrik Lindberg
Bokhandeln.com läggs från årsskiftet in i Bonnierförlagen. Ansvarig för verksamheten blir Rickard Ekström, chef för paraplyorganisationen för Bonniers sortimentbokklubbar.

ers internetbokhandel är ett av de projekt som har utvecklats inom Bonnier Interactive. Bonnierförlagen övertar även PocketShops minoritetsandel i Bokhandeln.com och Mathias Engdahl avgår som vd.
    Enligt Rickard Ekström håller bokklubbarna ställningen i konkurrensen med nya försäljningskanaler.
    - Jag tror att nätboklådorna expanderar marknaden. På sikt tror jag också att elektronisk försäljning är något som bokklubbarna kan använda. Det finns flera utländska exempel på det, som Book of the month club online i USA och finska Uudet kirjat.
    Vad blir då skillnaden mellan en nätbokhandel och en bokklubb?
    - Till exempel att man tecknar medlemskap och att många bokklubbar använder negativ option. Det är viktigt att komplettera en hemsida med tryckt material. Jag tror bokklubbarna i sin traditionella form har en framtid.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.