Tillbaka

Bonniers köper Pocketgrossisten

2010-02-11
av Lasse Winkler
Foto: Ola Kjelbye
Bonnierförlagen köpte i dag Pocketgrossisten av dess ägare Magnus Wirström. I ett slag får en hårt pressad distributör ekonomiska muskler att växa på allvar.

els, marknadsdirektör, förde förhandlingarna för Bonnierförlagen.

– Det är viktigt för oss att säkerställa att pocketböcker fortsätter finnas i dagligvaruhandeln. Vi har saknat en pusselbit och jag tror att framtiden blir mer förädlad när det gäller bokförsäljning, man måste kunna mycket mer om böcker i framtiden. Och någon måste ta ansvar.

Bonnierförlagen tar över Pocketgrossisten redan från den första mars. Enligt Håkan Rudels kommer den tidigare ägaren och vd:n Magnus Wirström att fortsätta som ledare för företaget.
– Ja, han blir kvar i bolaget och i ett kortare perspektiv fortsätter han som chef.

Vad innebär det här för Pocketgrossistens kunder?
– Det viktigaste är att Pocketgrossisten får en stark ägare som kan bidra med resurser och kunnande. På sikt kommer företaget att bli mycket större på marknaden, säger Håkan Rudels.

En del av kunderna är samtidigt Bonnierförlagens konkurrenter. Kommer de att påverkas?
– Pocketgrossisten måste fortsätta sälja de böcker som intresserar kunderna oavsett förlag.

Magnus Wirström är kort i sin kommentar:
– Jag känner inte att jag har något behov att uttala mig för dig.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.