Tillbaka

Bonniers tar chef från Stenbeck

1997-08-22
av Fredrik Lindberg
Den eftersökta chefen för Bonniers internet- och multimediasatsningar hämtas från tidningen Metro i Kinnevikssfären.

>Jesper Kärrbrink tillträder som vd för Bonnier Interaktiv från första september från att närmast ha arbetat med att lansera Metro i Prag. Fram till slutet av förra året var han vd för Östersunds-Posten.
    Han blir nu ansvarig för de bonnierska satsningarna på konsumentmarknaden, genom dotterbolagen Bonnier Multimedia, Bonnier Online, Ahead Multimedia och Digital Illusion.
    Verksamheterna har så här långt handlat mer om att etablera sig än att tjäna pengar, antyder bokslutet för Bonnier Multimedia. 1996 omsatte bolaget 19 miljoner kronor och gjorde en förlust efter avskrivningar på 14,5 miljoner kronor.
    Ahead Multimedia har ännu inte lämnat något bokslut. 1995 omsatte bolaget 19,7 miljoner och gjorde en vinst efter avskrivningar på 2,3 miljoner.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.