Tillbaka

Breivik skriver självbiografi

2012-08-22
av Sara Djurberg
Anders Behring Breivik skriver på en självbiografi där han planerar att avslöja detaljer om sina resor till Liberia och London och det han påstår är norska terroristceller, skriver Verdens Gang. 

Tord Jordet, som är en av Breiviks försvarare, bekräftar för VG att terroristen påbörjat sina memoarer:

– Han säger att han arbetar med en självbiografi. Där kommer det att komma mer information än det som han berättat för polisen.

Det handlar bland annat om omständigheterna kring Anders Behring Breiviks resa till Liberia 2002, enligt VG.

33-årige Anders Behring Breivik skriver på totalt tre böcker: en om terrordådet, en om ideologin och en om framtiden. Självbiografin ska vara den första: om hur han planerade terrorattentatet och själva dagen för angreppet. Enligt Tord Jordet funderar massmördaren på flera titlar: 2083 – Breivik Diaries eller 2083 – 22/7 diaries.

Boken skrivs på engelska och Anders Behring Breivik planerar inte att ge ut den i Norge.

– Han säger att han fått förfrågningar från flera utländska förlag som önskar att publicera det han skriver, säger Tord Jordet till VG. 

Tidigast kommer boken att vara klar under första halvåret 2013, enligt tidningen.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.