Tillbaka

Carin Österberg till minne

2011-04-21
av Alberte Bremberg
Förra förlagschefen och vd:n för Natur & Kultur, Carin Österberg, har avlidit i en ålder av 93 år. Hon kom till Natur & Kultur redan 1943 som sekreterare till den legendariske och egensinnige Johan Hansson.

ekryterades Carin Österberg till Svenska Bokförlaget. 1967 återvände hon till Natur & Kultur som vd fram till pensioneringen 1979. Hon var också styrelseledamot i Svenska Bokförläggareföreningen och tog initiativ till Föreningen Svenska Läromedelsproducenter, där hon också en tid var ordförande. Vi minns Carin som en drivande chef och en sällsynt kunnig människa. Hon var en levande dator redan innan datorn hade ställts på allas skrivbord, skarp men också rolig att argumentera med.

Pär Frank, Lars Grahn, Lars Källquist, Jonas Modig, Lennart Wolff

 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.