Tillbaka

Därför slutar Jonas Tellander som vd för Storytel

2022-02-18
av Carina Jönsson
Jonas Tellander
Foto: Sara Mac Key

I dag lämnar Jonas Tellanders med omedelbar rollen som vd för Storytel, som han var med och grundade för 17 år sedan. I en intervju med Dagens industri svarar han inte direkt på frågan om det är han själv som valt att kliva av uppdraget.

Nyheten slog ner som en bomb när pressmeddelandet om att Jonas Tellander lämnar som vd gick ut under torsdagskvällen. Han kommer att sitta kvar i Storytels styrelse, men i dag är hans sista dag som vd. I en intervju med Dagens Industri svarar han att han inte känt att energin funnits där när han kommit tillbaka från semestrar senaste året och att han kommit fram till att han kan göra mer nytta i en strategisk roll på Storytel framöver.
På frågan om det är Jonas Tellanders eget beslut att lämna svarar han:
– Jag vet inte om det är det mest relevanta, för mig är det mest relevanta att känna att jag hamnat på en bra plats och jag ser otroligt mycket fram emot att jobba med andra entreprenörer och kunna vara med och lyfta fram saker och vara en stark och bra röst för böcker och läsning.
På direkt fråga om han får ett avgångsvederlag och om han fått sparken svarar Jonas Tellander:
– Man får en uppsägningslön som alltid när man lämnar ett uppdrag som vd, självklart.

Från måndag är vice vd Ingrid Bojner interim vd för Storytel. SvB söker Jonas Tellander för en kommentar.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.