Tillbaka

De är nominerade till Stora fackbokspriset 2021

2021-12-03
av Carina Jönsson
Carl Henrik Carlsson
Foto: David Naylor Uppsala Universitet

Sex författare är i år nominerade till Stora fackbokspriset. Priset delas ut av Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål och prissumman är på 125 000 kronor.

I år är det följande författare och boktitlar som blivit nominerade: Carl Henrik Carlssons Judarnas historia i Sverige (Natur och Kultur), Monica Braws Japan och japonismen (Gidlunds), Jakob Christenssons Vattenvarelser (Bladh by Bladh), Anders Cullheds Dante: den förste författaren (Natur och Kultur), Lena Kårelands Franska flanörer (Appell) och Svante Nordins Tanke och dröm (Timbro).
Stora fackbokspriset delas ut årligen, givet att det finns en värdig mottagare, till den eller de levande personer som skrivit årets fackbok i enlighet med Forum Axess devis ”vetenskap, bildning, tradition”. Prissumman är på 125 000 kronor. Årets vinnare tillkännages den 15 december.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.