Tillbaka

De kan få Stora fackbokspriset

2022-11-24
av TT/Litteratur
Foto: Fredrik Sandberg /TT

Årets nomineringar till Stora fackbokpriset är klara.

Utvalda den här gången är Hans-Gunnar Axberger för Statsministermordet (Norstedts), Katarina Barrling och Cecilia Garme för Saknad – på spaning efter landet inom oss (Mondial), Kalle Lind för Karl Gerhard: Estradör och provokatör (Historiska Media), Jonathan Lindström för Sveriges långa historia – människor, makt och gudar under 14 000 år (Norstedts), Sakine Madon för Inget är heligt: Sverige och debatten om yttrandefriheten (Fri tanke) samt Gunnar Wetterberg för Prästerna (Albert Bonniers förlag).

Prisutdelningen äger rum 5 december. Vinnaren tillkännages några dagar tidigare. Prissumman är på 125 000 kronor och kommer från Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.