Tillbaka

De tog priserna på Crimetime

2018-09-30
av Pekå Englund
Vinnarna i årets upplaga av Crimetime, för första gången i Göteborg.
Foto: Niklas Maupoix

BOKMÄSSAN. Flera tunga priser till deckarförfattare delades ut på Crimetime i Göteborg.
– Jag är verkligen hedrad över att läsarna valde att rösta på mig i Crimetime Specsavers Awards för tredje året i rad, säger Emelie Schepp.

Jørn Lier Horst tog hem utmärkelsen Nordic Noir Thriller of the Year med boken Bottenskrap.

  • Otroligt roligt att få priset, säger Jørn Lier Horst till SvB.

Författaren har dessutom eget förlag med norske landsmannen Petter Stordalen. Capitana ingår i hotellmiljardärens förlagsgrupp som i februari värvade flera tongivande personer i Norges förlagsvärld, under kuppartade former.

– Jag har inga kommentarer till hur vi kanske resonerar i Sverige i framtiden. Vi hade en trevlig fest i Göteborg i lördagsnatt och idag är jag främst här som författare för Wahlström & Widstrand och gläds åt priset och åt att Crimetime blev så trevligt, säger Jørn Lier Horst.

Här är alla vinnare i Crimetime Specsavers Awards:

Årets Hederspris: Liza Marklund (Piratförlaget).

Årets deckardebutant: Niklas Natt och Dag för 1793 (Forum).

Årets barndeckare: Elias Våhlund och illustratören Agnes Våhlund för Handbok för Superhjältar del 2 och 3 (Rabén & Sjögren).

Årets deckarförfattare – läsarnas pris: Emelie Schepp (Harper Collins).

Camilla Grebe fick ta emot priset Glasnyckeln från Skandinaviska Kriminalsällskapet (SKS) för Husdjuret (Wahlström & Widstrand).

 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.