Tillbaka

De utses till framtidens kvinnliga ledare

2022-05-12
av Karin Selåker Hangasmaa
Foto: Peter Jönsson samt Storytel

När chefsorganisationen Ledarna listar framtidens 75 kvinnliga ledare återfinns två namn från bokbranschen.

För sextonde året i rad rankar Ledarna 75 kvinnor som på chefsposition gör skillnad och visar på starka ledaregenskaper. Listans syfte är att belysa vikten av ett jämställt ledarskap, inspirera andra kvinnor att söka sig till ledande roller och utgöra en mötesplats för unga kvinnor som vill utveckla sitt ledarskap. 

Etta på listan blev Jenny Jonsson, vd på ByggVesta och medgrundare av Yalla Rinkeby. Men även två ledare från bokbranschen stoltserar på listan.

I kategorin ”heta listan”, som rankar plats 31 till 50 utan inbördesordning, placerar sig ekonomen Isa Widerståhl, förlagschef på Albert Bonniers Förlag, på plats 50. Hon har tidigare arbetat med strategifrågor inom Bonnier Books, framför allt för de utländska förlagen och streamingtjänsten Bookbeat.

I kategorin ”varma listan”, från plats 51 till 75, finns Josefin Gullbrandsson på plats 50. Hon är sedan ett år tillbaka global chef för digital tillväxt på Storytel.

Hela listan hittar du här

LÄS OCKSÅ: Hallå där: Isa Widerståhl

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.