Tillbaka

”Diskussionen om bokens värde kommer att fortsätta”

2021-01-11
av Kalle Laxgård

2020 I BACKSPEGELN. För Thomas Olsson, förläggare på Kaunitz-Olsson, stod evenemang för både det bästa och sämsta med 2020.
 

Vid sidan av covid-19, vilken är årets branschhändelse?
– Att Förlagspodden både lades ner och återuppstod.

Hur har corona påverkat ditt jobb?
– Precis som alla andra fick vi ställa in merparten av de releaser, samtal och signeringar vi hade planerat. Vissa gick med lite fantasi att justera för att följa restriktionerna. Vi hade till exempel en utomhusreleasefest tillsammans med Polaris på Lilla Nygatan för 50 pers.

Vilken händelse har gjort dig gladast under året?
– När vi sålde ut Rival i mars med releasen för Marie Nilsson Linds bok Josas bok

Vad var årets flopp?
– Alla inställda mässor, releaser, utställningar och signeringar.

Vad kommer att känneteckna branschåret 2021?
– Jag tror att diskussionen om bokens värde kommer att fortsätta. Och om restriktionerna lättar kommer det vara releaser och författarsamtal i överflöd. 

Vilken är årets bästa bok?
Översten av Ola Larsmo, men tyckte även mycket om Humlan Hanssons hemligheter av Ester Eriksson och Kristina Sigunsdotter.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.