Tillbaka

Enorma kostnader när datorer slås ut

1997-05-02
av SvB
Det är mindre än 990 dagar kvar till millenieskiftet, nyårsnatten alla IT-chefer fruktar ska bli deras sista.Gamla dator program och register tillkomna då minne var dyrt går vilse när 99 slår om till 00 eller något obegripligt.

i Sverige kommer det kosta företag, offentlig sektor 70 miljarder kronor att åtgärda problemen, enligt Gartner Group. Det är i samma härad som en förtida svensk kärnkraftsavveckling - på två år.
    Det är med andra ord hög tid att se över vad datorerna innehåller, men det gäller inte bara gamla stordatorer eller specialskrivna program. 35 av de 42 modeller av persondatorer som IBM sålt sedan de introducerade PS/2 kommer hävda att året är 1980 dagen efter millenieskiftet.Läs mer på year2000.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.