Tillbaka

Ester blir Bonniers nya namn

2019-06-10
av Kalle Laxgård
Foto: Naima Jåma

Bonnier Fakta, Forum, Brands, Brillbee och Lovereads.

Nu ska de samsas under namnet Ester Bonnier.

Ester Bonnier var fru till Gerhard Bonnier, familjens första bokhandlare och förläggare. Det skriver Bonniers i ett pressmeddelande.

– Att lyfta fram hennes namn blir en hommage till kvinnan som var med och lade grunden till förlagshuset och ett sätt att knyta ihop det nya moderna förlaget med Bonnierförlagens historia, säger Anna-Lena Hernvall, förlagschef, i ett uttalande.

Tidigare i år gick Bonnier ut med att Bonnier Fakta och Forum skulle slås samman till ett stort förlag. Det var också klart att förlaget skulle få ett nytt, eget, namn. Något som dröjt till nu. 

Formellt bildades förlaget i april när de drygt 30 medarbetarna flyttade samman i gemensamma lokaler på Sveavägen i Stockholm.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.