Tillbaka

EU-parlamentariker får Dawit Isaak-bok

2019-11-05
av TT/Litteratur
Dawit Isaak
Foto: KALLE AHLSÈN/TT

Organisationen Reportrar utan gränser kommer att ge samtliga 751 ledamöter i EU-parlamentet var sin bok av den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak.

Dawit Isaak har suttit fängslad i Eritrea i över 18 år utan dom och Reportrar utan gränser skriver i ett pressmeddelande: "Det är en angelägenhet för hela EU när en av unionens medborgare fängslas i strid med eritreansk lag, afrikanska människorättskonventioner och den internationella folkrätten".

Organisationen skriver även att Dawit Isaak är den ende journalisten och EU-medborgaren som har adopterats som samvetsfånge av Amnesty International, och menar att "det gör honom unik och ger EU extra ansvar".

Ledamöterna kommer att få en översättning av Dawit Isaaks debutbok "Hopp", som även innehåller en pjäs och artiklar skrivna för dagstidningen Setit, som förbjöds av den eritreanska regeringen 2001.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.